maanantai 23. huhtikuuta 2012

Vierashuone

Vierashuone taitaa useimmiten olla sama kuin rojuhuone. Usein yhdellä ylimääräisellä huoneella on niin monta käyttötarkoitusta, että se ei sitten loppujen lopuksi käy mihinkään käyttötarkoitukseen. Meillä on vierashuoneessa sänky, joka olisi kyllä periaatteessa fiksumpaa korvata sohvalla, josta saisi sängyn, koska vaikka vieraita meillä usein käykin, niin ei niitä ihan joka päivä ole. Sitten tulisi vähän enemmän tilaa, ja voisi itsekin käyttää huonetta vaikka lukemiseen..


Sitten meillä on ns. työpiste vierashuoneessa, eli iso tietokone. Sitä tulee nykyään käytettyä tosi vähän, koska ensinäkin siinä kestää kauan kun sen laittaa päälle, ja sitten sun pitää olla koko ajan yhdessä paikassa. Lasten kanssa on paljon helpompaa, kun on kannettava, niin pääsee aina välillä tarvittaessa koneelle, vaikka olisi eri huoneissa. Mä haluaisin päästä eroon pöytäkoneesta, mutta Sami on sen ite paloista koonnut, niin kait se on sitten niin tärkeä ja varmaan se haaveilee, että kun lapset ovat isompia, niin se pääsee pelaamaan tietokonepelejä vähän pidempiä jaksoja kerralla..


Sitten on tietenkin se ns. pakollinen rojunurkkaus. Meillä jäi keittiöremontista ylimääräinen puutaso, jonka laitoin säilytyskorien päälle. Nyt kun tulostin tulostaa (joka on tason päällä), niin koko rojukasa heiluu aika vaarallisen oloisesti, mutta noh, niin kuin Eestissä on sanonta: "Kes ei riski, se ei joo shampust", eli vapaasti suomennettuna, se joka ei riskeeraa, niin ei juo myöskään shampanjaa..

Nämä rojut haluan tulevaisuudessa piiloon
Tason päälle oon yrittäny kerätä muuten nättejä tavaroita.. paitsi se tulostin.. yritettiin muuten ettiä sellaista pientä siroa tulostinta, jossa olisi myös skanneri, mutta jos haluaa jotain pientä ja siroa, niin siitä olisi pitänyt maksaa niin huikee summa, että tyydyttiin sitten sellaiseen perusmöhkäleeseen. Yritin kyhätä jotain sisustusjuttua kokoamalla erilaisia kynttiläjalkoja yhteen kasaan. Siitä tuli mun mielestä ihan hieno..



















Joskus tulevaisuudessa olen ajatellut, että jos sitä tekisi vaikka vaatekomeron siihen kohtaan missä nyt on "rojukasa", mutta silloin se kyllä pienentäisi huonetta aika paljon.. meillä jäi aika paljon lasitiiltä jäljelle kylppäriremontin jäljiltä, joten sellaisella voisi rajata ns. seinän, sitten saisi valoakin komeroon.

Aika näyttää mitä tulevaisuus tuo tulleessa
 Kirjoitin tämän tekstin jo noin pari kuukautta sitten..makoilin kerran huoneessa ilman mitään tekemistä, ja sitten yhtäkkiä iski inspiraatio, ja tiesin heti mitä vierashuoneelle pitää tehdä. Mutta siitä lisää lähitulevaisuudessa.

1 kommentti:

  1. Oi en malta odottaa miten "bed and breakfast" on uudistunut seuraavan kerran teille majoittuessani. Toivottavasti positiivisempaan suuntaan :).

    Lasitiiliä en välttämättä itse kannata, ovat toki kivoja ja tyylikkäitä, mutta helposti huone tulee sitten liian ahtaaksi.

    Itselle tuli mieleen, että jos samat huonekalut pysyvät yhä huoneessa, niin miten olisi jos sängyn paikka vaihtuisikin tuonne tulostimen paikalle, että sängyn pääty olisi tulostimen luona ja sängystä aukeaisi näkymä ikkunan suuntaan? En tiedä toimisiko ja mahtuisiko se sinne neliöiden puolesta?

    Kommentoin nyt tähän samaan postaukseen että verhot olivat oikein sopivat, ja kiitos että ajattelit vieraiden unen kiinni saamista. Iltaisin pimeinäkin iltoina talvella katuvalo on paistanut ikkunasta suoraan sänkyyn, ja tietysti kesällä yöt ovat valoisempia ja aurinko nousee aikaisin aamusta, on hyvä että nyt on tumma verho vähän pimentämässä huonetta tarvittaessa. Kuosi oli myös oikein tyylikäs!!!

    VastaaPoista

Lukisin mielelläni ajatuksesi tästä kirjoituksesta, jätä kommentti!